Naujasis Mažojo laivyno akademijos kredo

Naujasis Mažojo laivyno akademijos kredo

Naujasis Mažojo laivyno akademijos kredo

Lietuviška pramoginių laivų laivavedžių mokykla „Mažojo laivyno akademija“, atstovaujanti International Yacht Training Worldwide (IYTW) mokymo programą, pradėjo naujus mokslo metus su nauju kredo - saugumas ir individualizuotas mokymas.

IYTW mokymo sistema, orientuota į pramoginį-poilsinį plaukiojimą, akcentuoja žmonių saugumą plaukiojant laivais: “remember that cruising supposed to be relaxing and enjoyable, not a test of superhuman endurance”. Mūsų mokykla, atsižvelgdama į neseniai buriuotojus ištikusią tragediją ir daugėjančius nelaimingus nutikimus, stiprina saugaus elgesio laivuose, gelbėjimosi gebėjimų įgūdžių mokymą. Turėdami savo instruktorių gretose profesionalius kapitonus, mes siekiame ir profesionalaus požiūrio į žmogaus gyvybės išsaugojimą, norėdami atsisakyti to, kas ilgus metus mums buvo rodoma kaip didvyriškumas – siekti pergalės bet kokia kaina. Mūsų tikslas – įtvirtinti supratimą, kad pramoginis plaukiojimas laivais - tai poilsis ir pramoga, o ne būdas įrodyti savo didvyriškumą.

Norėdami, kad žinios geriau pasiektų paskaitų klausytojus, mes formuojame grupes iš 5 – 8 žmonių. Jau pradėjome mokymus VHF SRC, IC ir BBS grupėse, kur taikome individualizuotą mokymą, kai visi klausytojai turi galimybę užduoti klausimus ir gauti į juos atsakymus. Jau šiandien siūlome papildomus seminarus ekstremalių situacijų laivuose valdymo, gelbėjimosi priemonių naudojimo temomis. Visada laukiame Jūsų klausimų ir esame pasiruošę kartu ieškoti teisingo atsakymo.

Po šių metų daug teigiamų atsiliepimų sulaukusių gelbėjimosi pratybų nusprendėme reguliariai, kiekvieną pavasarį, organizuoti dviejų dienų paieškos ir gelbėjimo pratybas.
Kviečiame būti aktyviais!